Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Decembrie 2014 | 14:05
Cursele auto spre România vor fi suplinite după Revelion
Cursele auto spre România vor fi suplinite după Revelion, când tinerii care studiază peste Prut vor trebui să revină la ore. Numărul curselor suplimentare va fi stabilit în funcţie de solicitări, informează IPN.
Directorul general al ÎS „Gările şi Staţiile Auto”, Vladislav Zara, a declarat pentru IPN că fluxul de călători spre România creşte începând cu data de 2-3 ianuarie. Este vorba despre autobuzele şi microbuzele care pleacă din staţiile auto de la Chişinău, Bălţi, Cahul  şi care se îndreaptă spre Iaşi, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa şi alte oraşe.

Cât ţine de cursele interurbane, ca şi în anii precedenţi, în ajun de revelion acestea sunt suplinite la fel în funcţie de solicitări. Pe data de 1 ianuarie o parte dintre ele îşi suspendează activitatea din lipsă de călători.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam