Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Ianuarie 2016 | 15:00
Dan-Iulian Druţac - violonistul moldovean care studiază la Londra
Dan-Iulian Druţac este un tânăr moldovean care se poate mândri că este student la Conservatorul din Londra. El a menţionat, fiind invitat la emisiunea „Bună dimineaţa” de la Moldova 1, că ţara unde îşi face, în prezent, studiile îi oferă mai multe posibilităţi de dezvoltare, acolo fiind încadrat în mai multe proiecte orchestrale.
 „Am participat la un concurs la care premiul mare era o bursă, pe care am avut marele noroc să o câștig. Grație acestei oportunități am ajuns, în urmă cu trei ani, la Londra, iar acum sunt în primul an la Conservator. Pasiunea pentru muzică vine de la tatăl meu, care este și el muzician, dar, pe lângă acest talent moștenit, am depus și foarte mult efort”, a mărturisit Dan-Iulian.

Cu referire la studiile sale, Dan-Iulian Druțac a remarcat că acestea necesită multă organizare, el fiind dispus să facă aceste sacrificii pentru a-și vedea realizat visul, cel de a cânta pe cele mai mari scene din lume.

Cum a ajuns conaționalul nostru câștigătorul unei burse de studii în capitala Marii Britanii aflați din interviul realizat de către echipa emisiunii „Bună dimineața”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam