Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Aprilie 2016 | 13:59
Daniel Ioniţă, avizat pentru funcţia de ambasador al României la Chişinău
Daniel Ioniţă, a primit, astăzi, în unanimitate, avizul comisiilor parlamentare române pentru postul de ambasador al României în Republica Moldova, transmite Agerpres.
Potrivit diplomatului, România poate fi un model de integrare pentru Republica Moldova, iar premisele pe care-și va baza mandatul sunt legate de continuitate. Astfel, Daniel Ioniță își propune să continue ceea ce a făcut predecesorul său la Chișinău, Marius Lazurca.

„Îmi propun două obiective prioritare — primul se referă la promovarea integrării europene a Republicii Moldova, iar al doilea obiectiv fundamental vizează reconectarea politică, fizică, strategică a Republicii Moldova la spațiul european”, a declarat Ioniță, la audierile din comisiile de specialitate.

Potrivit sursei vizate, oficialul român a precizat că pentru atingerea celor două obiective prioritare pe care și le-a stabilit este necesară consolidarea prezenței investiționale a României în Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam