Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Februarie 2015 | 13:52
Dansurile româneşti, admirate în Belgia
Tradiţiile şi folclorul românesc pot fi admirate acum şi în Belgia. Recent, Casa de Cultură Belgo-Română „Arthis” a înfiinţat ansamblul de dansuri populare „Zamfira".
Potrivit Radio Moldova Actualități, dansatorii au însușit deja specificul a cinci dansuri populare în doar câteva zile fiind ghidați de doi coregrafi renumiți din România, Nichita Dragomira și Liliana Taifas.

Organizatorii menționează că au lansat acest ansamblu din dorința de a arăta lumii splendoarea tradițiilor noastre populare. „Sunt mândră că avem un grup folcloric extraordinar și că în acest grup sunt belgieni, oameni pasionați care s-au alăturat cu inima și cu sufletul”, a explicat coregrafa pentru Radio Moldova.

Entuziasmați dansatorii remarcă că abia așteaptă să pășească pe scena mare de unde vor putea demonstra că oriunde ar fi românii poartă în suflet dragostea de neam și obiceiuri strămoșești.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam