Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Aprilie 2014 | 09:23
„Dar sfânt” – volum lansat de o moldoveancă revenită din Italia
Valentina Mitrofan a lucrat o viaţă în bibliotecile din Moldova, iar de şapte ani îşi câştigă pâinea în Italia. Banii câştigaţi îi investeşte în editarea cărţilor, îndemnându-i, astfel, pe micii cititori să fie buni la suflet, înţelepţi şi toleranţi.
Moldoveanca a revenit acasă, pentru a participa, cu un nou volum intitulat „Dar sfânt”, la Salonul Internaţional de carte pentru copii.

„Pacea stă la baza tuturor lucrurilor frumoase şi sfinte, este darul sfânt. Mă gândesc la pacea copiilor de acasă şi din toată lumea, pentru că ştim ce se întâmplă în Ucraina, Libia, Siria, în alte ţări. Dacă avem pace - avem de toate”, a menționat autoarea.

„Este genul de scriitor care şi-a luat copilăria în suflet, chiar dacă este departe de casă. Sunt momente de încurajare şi susţinere a propriei fiinţe. În această carte ne regăsim cu toţii, mari şi mici. Este autoarea care a crescut printre cărţi, a crescut printre copii, simte ce vor micii cititori”, a menționat scriitoarea Claudia Partole.

La Salonul Internațional de Carte ce se va desfășura în perioada 3-6 aprilie vor fi lansate 110 apariţii editoriale, printre care şi volumul „Dar sfânt” semnat de Valentina Mitrofan. La ediţia din anul trecut, volumul ei „Ieduţii supăraţi” s-a bucurat atât de aprecierea cititorilor, cât și de cea a juriului, care i-a decernat și un premiu. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam