Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Iunie 2015 | 12:35
Daruri pentru copiii din orfelinatul Cărpineni de la diaspora din Italia
Un grup de migranţi din Republica Moldova şi România, stabiliţi în Italia, au colectat fonduri pentru copiii orfelinatului din satul Cărpineni, raionul Hânceşti.
Solicitată de TRM.MD, Galia Sava, președinta Asociației socio-culturale moldovenești „A casa”, una dintre organizatoarele acțiunii, a comunicat că la începutul lunii iunie, la Roma, a fost organizată o sărbătoare de binefacere cu genericul „Kids Day”, pentru copii de diferite naționalități stabiliți în Italia.

Potrivit organizatorilor, scopul primordial al evenimentului a fost colectarea de fonduri pentru orfelinatul din satul Cărpineni.
 

Diaspora de la Roma a remarcat recunoștința lui Tudor Țenu, director al Şcolii de tip-internat pentru copii orfani Cărpineni, instituție ce are în grija sa 74 de copii, cu vârstele cuprinse între 3 și 16 ani.

Organizatorii au menționat pentru TRM.MD că darurile pentru copii au fost deja transmise, iar în scurt timp acestea vor fi înmânate destinatarilor.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam