Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Martie 2016 | 16:50
De 8 martie, artişti din Republica Moldova vor susţine un concert la Bucureşti
Artişti din Republica Moldova vor evolua, pe 8 martie, la Sala Mare a Teatrului Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti în cadrul spectacolului organizat cu genericul „Cu drag, de Mărţişor”. Programul include crâmpeie din atmosfera Festivalul Internaţional de Muzică „Mărţişor”, ajuns prin ediţia din acest an, în Republica Moldova la ce-a de-a 50 aniversare.
În deschiderea spectacolului, va evolua Ansamblul Național de Dansuri Populare „Joc”. Partea a doua a spectacolului va fi susținută de soprana Ana Cebotari, interpreta de muzică ușoară, romanțe și blues, Cristina Pintilie, Alex Calancea & Band și formația „Briosonores” care vor prezenta un program cu muzică retro și contemporană, națională și internațională, într-o interpretare originală.

Potrivit organizatorilor, evenimentul este organizat în avan-premieră și în sprijinul proiectului de extindere a Festivalului „Mărțișor 2016” la București și a Festivalului Internațional „George Enescu” la Chișinău.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam