Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Martie 2015 | 13:33
De Mărţişor, peste 150 de moldoveni s-au încins în hore în Belgia
Peste 150 de membri ai diasporei moldoveneşti din Belgia au marcat sărbătoarea primăverii - Mărţişorul. Invitaţii au primit în dar mărţişoare, evenimentul fiind urmat de o degustare de bucate tradiţionale şi vinuri moldoveneşti.
Programul artistic al evenimentului a inclus prezentarea semnificaţiei şi tradiţiilor de Mărţişor de către Aurelia Ușcov, președinta Asociației „Noroc” și Nina Dimitrașco, vicepreședinta aceleiași asociații și director al Centrului de creație și tradiție „Mugurel”.

„Sărbătorirea Mărțișorului de către comunitatea moldovenilor din Belgia se înscrie în eforturile asociațiilor menționate mai sus, dar și a Ambasadei, de a  contribui la  păstrarea și consolidarea legăturilor dintre compatrioții noștri din Belgia cu patria lor, prin intermediul culturii, artei și a tradițiilor naționale”, se spune într-un comunicat al Ambasadei Republicii Moldova la Bruxelles.

Evenimentul a fost organizat de către Asociația belgo-moldavă „Noroc”, în colaborare cu Centrul de creație, artă și tradiție „Mugurel” și Asociația de tineret „Demo Terra”, în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam