Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Mai 2014 | 09:35
De Ziua Europei, Ambasada Moldovei la Ankara a organizat o degustare a vinurilor moldoveneşti
Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia, în colaborare cu Ministerul Culturii şi al Turismului de la Ankara şi Orchestra simfonică prezidenţială a Turciei, au organizat un concert cu ocazia Zilei Europei.
La eveniment au fost prezenți viceministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Ali Kemal Aydin, alți funcţionari de nivel înalt de la Ankara, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați în capitala turcă. Oaspeții au admirat concertul orchestrei, conduse de Raoul Gruneis din Germania, solistul principal fiind naistul Marin Gheras din Republica Moldova.   

Înainte de desfăşurarea concertului, Ambasada în colaborare cu Consulul onorific al Republicii Moldova din provincia Aydin, Halim Ateş, a oferit o degustare a vinurilor moldoveneşti cu ocazia intrării în vigoare a regimului liberalizat de vize pentru cetăţenii moldoveni cu statele membre a zonei Schengen, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam