Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Februarie 2014 | 12:09
Delegaţia parlamentară din Moldova, în vizită de studiu la Tallinn
Deputaţii Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului Republicii Moldova, au efectuat o vizită de studiu în Estonia, în perioada 9-12 februarie, informează Ambasada Republicii Moldova în Republica Estonia.
Vizita delegației Parlamentului Republicii Moldova a avut loc în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților interne ale Parlamentului în monitorizarea sectorului de securitate și apărare”, desfășurat de Centrul de Informare și Documentare privind NATO în Moldova și finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei.

În cadrul vizitei la Tallinn, deputații din Republica Moldova și Estonia au efectuat un schimb de experiență și preluare a bunelor practici în ceea ce privește monitorizarea sectorului de securitate și apărare, consolidarea capacităților interne ale comisiilor parlamentare de profil în identificarea și soluționarea problemelor de securitate și apărare.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam