Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Septembrie 2014 | 16:46
Depuneri de flori la monumentul poetului Mihai Eminescu la Paris
Cu ocazia celebrării Sărbătorii Naţionale „Limba noastră cea română”, membrii Ambasadei Republicii Moldova la Paris au depus flori la monumentul poetului Mihai Eminescu, informează Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.
În context, ambasadorul moldovean Oleg Serebrian a evocat importanţa acestei sărbători pentru poporul nostru, punctând rolul limbii ca şi promotor al confirmării identităţii naţionale.

Prezenţi la eveniment şi conduşi de curiozitatea celebrării, numeroşi cetăţeni francezi şi vizitatori ai Parisului au fost informaţi despre semnificaţia acestei sărbători ca prim-element al identităţii poporului nostru şi factor coagulant al solidarităţii naţionale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam