Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Septembrie 2014 | 11:53
Designeri moldoveni şi-au prezentat colecţiile acasă (Galerie Foto)
Mai mulţi designeri moldoveni, stabiliţi peste hotarele ţării, şi-au prezentat propriile colecţii de haine în cadrul unei prezentării cu genericul „Diaspora Talks Fashion”. Acţiunea a avut loc în cadrul Zilelor Diasporei, organizate de Biroul pentru relaţii cu diaspora.
Peste 100 de invitaţi, printre care şi moldoveni stabiliţi cu traiul în alte țări, au savurat timp de o oră prezentarea următorilor modelieri: Gabriela Atanasov  (România); Ludmila Corlăteanu (România); Rusanda Cojocaru (România); Olesea Ioniță (Italia); Diana Volociuc (Italia); Natalia Stegaru (SUA).

Solicitată de trm.md, Ludmila Corlateanu a menţionat că designul este visul ei dintotdeauna. „Brandul meu „Made for Supergirls” este destinat femeilor realizate, celor care au un vis şi îndrăznesc să şi-l urmeze. Am fost atât de impresionată de istoriile lor, încât mi-am zis că acesta poate fi sloganul meu”, a specificat tânăra emigrată de 14 ani din Republica Moldova.

E de menţionat că una dintre modelele care au defilat este Victoria Ionel, o tânăra originară din ţara noastră care a reuşit să ajungă în marea finală a concursului „Miss República Portuguesa 2013”.

După defilare, invitații au avut parte de un recital de muzică jazz, interpretată de moderatoarea evenimentului, tânăra solistă, Silvia Allegro, revenită acasă.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam