Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Martie 2014 | 13:00
Designeri moldoveni stabiliţi în România îşi vor prezenta, în premieră, colecţiile la Chişinău
Trei branduri, asupra cărora lucrează şi designeri moldoveni stabiliţi la Bucureşti, vor fi prezentate, astăzi, la Chişinău, în cadrul unui fashion show pentru cei care vor să fie mereu în pas cu moda.
În cadrul evenimentului, va fi prezentată „Bookletta”, un concept de geantă pentru carte, unic în lume, creație a Sandei Cojocaru, o moldoveancă stabilită de șapte ani la București. Potrivit sweetpaprika.ro, „Bookletta” promovează cititul. Într-o lume a genților de fițe, acest concept inovator aduce în față femeile inteligente și culte, care știu să-și cultive atât exteriorul, cât și interiorul.

Un alt brand prezentat, astăzi, în cadrul evenimentului este „Sweet Paprika”, un produs al Gabrielei Atanasov, o tânără originară și ea din Republica Moldova, dar care locuiește de mai mulți ani în România. Potrivit informațiilor postate pe blogul său, designerul va aduce în premiera la Chișinău toate colecțiile lansate până acum în cadrul acestui concept.

„Sweet Paprika” a fost creat pentru cele care nu au uitat că au fost fetițe, care sunt domnișoare, care vor să devina doamne și care rămân, totuși, mai presus de orice femei”, a explicat Gabriela Atanasov.

„Am marea plăcerea să vă anunț că „Sweet Paprika” vine pentru prima dată la Chișinău. Sunt fericită și emoționată, pentru că mă întorc acasă, pentru că mă întorc acolo unde am copilărit până la vârsta de 12 ani. O să vin cu un mix din cele patru colecții pe care le-am lansat până acum în România”, a declarat Gabriela.

E de menționat că, în aproape doi ani de activitate și cu 3 colecții vestimentare la activ, Gabriela Atanasov a ajuns în reviste de femei precum Vogue, Elle, Harper’s Bazaar, etc. Iar în 2013, Sanda Cojocaru și Gabriela Atanasov au deschis împreună un showroom în centrul Bucureștiului.

Evenimentul va avea loc, astăzi, la Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu din Chişinău, la ora 19.30.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam