Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Ianuarie 2016 | 10:14
Dezvoltarea relaţiilor bilaterale moldo-austriece în domeniul justiţiei, discutate la Viena
Dezvoltarea relaţiilor bilaterale moldo-austriece în domeniul justiţiei, avansarea dialogului RM-UE, sunt câteva dintre subiectele discutate de ambasadorul Moldovei la Viena, Andrei Popov, cu Ministrul Federal al Justiţiei din Austria, Wolfgang Brandstetter.
În cadrul întrevederii a mai fost discutată reformarea justiţiei şi asistenţa care ar putea fi acordată de către Ministerul Justiţiei din Austria colegilor săi din Moldova în implementarea prevederilor Acordului de Asociere RM-UE.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Viena, ambasadorul moldovean a apreciat sprijinul valoros, acordat Republicii Moldova de către Austria în parcursul său european, exprimându-şi, totodată, speranţa în continuarea acordării şi pe viitor a ajutorului necesar ţării noastre în procesul de transpunere şi aplicare a normelor UE în legislaţia naţională, în reformarea justiţiei, a organelor de drept şi, în special, în combaterea corupţiei. De asemenea, interlocutorul a fost informat referitor la ultimele evoluţii social-politice din Republica Moldova.

Subliniind necesitatea asigurării unei stabilităţi politice pentru promovarea reformelor, Ministrul Federal al Justiţiei al Austriei a reiterat, la rândul său, susţinerea, în continuare, de către Guvernul austriac a priorităţilor agendei de integrare europeană a Republicii Moldova.

În acelaşi timp, Wolfgang Brandstetter a evidenţiat, că reformarea domeniului justiţiei va duce în mod nemijlocit la ameliorarea situaţiei economice şi la îmbunătăţirea climatului investiţional din Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam