Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 August 2017 | 19:16
Diaspora a participat la expoziţia-târg „Moldova de oriunde”
Tradiţiile, obiceiurile şi cultura din mai multe ţări ale lumii au stat astăzi la o masă. În cadrul expoziţiei-târg cu titlul sugestiv „Moldova de oriunde”, reprezentanţii diasporei au prezentat bucate tradiţionale şi obiecte de artizanat din ţările în care locuiesc, relatează Mesager.
Vizitatorii care au mers astăzi la Festivalul „Gustar” de la Orheiul Vechi au avut ocazia să ajungă imaginar în Italia, Portugalia, Canada sau Georgia. Anul acesta, în premieră, la expoziţie participă reprezentanţi ai diasporei din Georgia şi Kazahstan.

Moldovenii care au revenit pentru câteva zile acasă au preparat mâncăruri tradiţionale şi au adus obiecte şi mascote ce reflectă specificul fiecărei ţări. Unul dintre cel mai colorat cort a fost cel al Portugaliei. Alţi moldoveni au adus de peste mări şi ţări simbolul statului-gazdă.

Oaspeţii evenimentului au avut ocazia să guste din bucatele tradiţionale prezentate, dar şi să cumpere bunătăţi. Organizatorii îşi propun ca prin asemenea evenimente să împrietenească comunităţile de moldoveni.

„Avem în lume oameni frumoşi care s-au integrat perfect şi revin cu drag acasă”, a declarat Olga Coptu, şefa Biroului Relaţii cu Diaspora.

Zilele Diasporei în Moldova au început vineri şi se vor încheia duminică. Evenimentele sunt organizate sub patronajul Guvernului.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam