Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Iulie 2014 | 09:39
Aleşi locali din Moldova au studiat în Estonia practicile accesării fondurilor europene
Aleşi locali din raioanele Criuleni şi Dubăsari, circa 50 de profesori, medici, lucrători sociali, oameni de afaceri, membri ai ONG-urilor locale au fost familiarizaţi cu standardele şi experienţa estoniană în domeniile de referinţă, managementul proiectelor europene, precum şi stabilirea contactelor directe cu colegii estonieni.
Membrii delegaţiei au avut multiple întrevederi în regiunea estoniană Laane-Virumaa cu guvernatorul şi şefii departamentelor de profil economic, social, cultural, educaţional, de promovare a comerţului şi investiţiilor, turism etc. al regiunii Laane-Viru.

Au fost vizitate şcoli, instituţii preşcolare, şcoli profesionale, două instituţii medicale, întreprinderi, centre culturale, centre de tineret în localităţile Rakvere, Someru, Ubja, Vaekula, Palmse şi Kunda, informează Ambasada Moldovei la Tallinn.

Vizita a fost organizată în cadrul proiectelor de aprofundare a relaţiilor de cooperare dintre administraţiile publice locale din Republica Moldova şi Estonia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam