Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Septembrie 2014 | 13:40
Diaspora cumpără 4,5 tone de mere moldoveneşti pentru pacienţii Institutului Oncologic
Un grup de cetăţeni din Republica Moldova, stabiliţi peste hotare, au cumpărat mere pentru persoanele internate la Institutul Oncologic din municipiul Chişinău, resursele financiare au fost adunate în perioada 1-3 septembrie în timpul desfăşurării Congresului VI al Diasporei.
Potrivit Biroului relații cu diaspora, moldovenii stabiliți în Italia, Federația Rusă, SUA, Portugalia, Suedia, Letonia, Danemarca, Irlanda au donat în total 20.050 de lei. Cu acești bani au fost cumpărate 4,5 tone de mere, care vor fi livrate săptămânal.

Inițiativa aparține Ninei Gorincioi din Italia, care a fost urmată de Tatiana Nogailîc, Elena Bojonca, Parascovia Rusu, Ana Păun, Vladimir Bodorin, Elena Dragalin, Veronica Ciubotaru, Ilona Miron, Vasile Șestovschi, Serghei Petrovschi, Natalia Săculțanu, Ion Ilovan, Iurie Andreev, Gheorghe Tofan, Olga Torica, Ludmila Furtună, Maria Bunici.

Primul lot de mere a fost livrat Institutului Oncologic marți, 23 septembrie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam