Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Ianuarie 2014 | 13:24
Diaspora de la Baku şi-a sărbătorit Hramul
Ambasada Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan a fost gazda Hramului diasporei.
La eveniment au fost prezenți, pe lângă membrii diasporei moldovenești, reprezentanţi ai unor companii transnaţionale şi organizaţii internaţionale care activează în Baku.

În cadrul manifestării a fost lansată o nouă structură a diasporei - „Asociaţia Moldova”, a fost ales Biroul de conducere al acesteea și s-a aprobat Planul de acțiuni pentru anul 2014.

În alocuțiunea rostită în cadrul reuniunii, Ambasadorul Republicii Moldova la Baku, Igor Bodiu, a subliniat importanța conlucrării misiunilor diplomatice ale țării noastre cu diaspora moldovenească și a evidențiat activitățile întreprinse de Executiv în scopul susținerii cursului politic de integrare europeană.

În context, Igor Bodiu a subliniat „importanţa menţinerii şi cultivării, în mediul diasporei moldoveneşti, a limbii române şi a culturii naţionale”.
Atmosfera de sărbătoare a fost menținută de un program artistic condimentat cu vinuri alese și bucate tradiționale moldovenești, oferite de gazdă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam