Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Februarie 2015 | 14:46
Diaspora din 11 ţări regretă situaţia în care se află Republica Moldova
Mişcarea Civică „Vocea Diasporei” a adresat conducerii de la Chişinău o petiţie prin care îşi arată regretul profund faţă de situaţia în care se află Republica Moldova.
Membrii diasporei din 11 state, care au semnat declarația, se arată „indignați de politica din țară din ultimele luni” și „dezamăgiți de situația economică și financiară, de acțiunile incoerente ale partidelor care și-au asumat guvernarea”.
 


Inițiatorul acțiunii, Alexandru Cazacu din Parma, Italia, alături de alți conaționali stabiliți peste hotare a cerut elucidarea imediată a problemelor ce țin de Banca de Economii a Republicii Moldova și concesionarea Aeroportului Chișinău.
 

În aceeași petiție, membrii diasporei cer investigarea cazului de devalorizare a valutei naționale și identificarea responsabililor.
 

Solicitat de trm.md, coordonatorul acțiunii, Alexandru Cazacu, a menționat că declarația a fost susținută de moldovenii stabiliți în: Portugalia, Spania, Grecia, SUA, Germania, Italia, Cipru, România,  Canada, Rusia, precum și de susținători din Republica Moldova.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam