Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Decembrie 2015 | 10:53
Diaspora din Ankara, la o întrunire cu Ambasada Moldovei în Turcia
Membrii diasporei moldoveneşti, aflaţi cu traiul în capitala Turciei şi în regiunile învecinate, au fost invitaţi la o întâlnire cu reprezentanţii Ambasadei Moldovei la Ankara.
Potrivit misiunii diplomatice, aceste întâlniri permit cunoaşterea mai bună a problemelor cu care se confruntă cetățenii moldoveni aflaţi în Turcia și identificarea soluţiilor pentru depăşirea acestora.

„Interesul majorității s-a axat pe consolidarea statului lor pe teritoriul Republicii Turcia, sporirea gradului de securitate socială, evoluția dialogului ministerelor de resort din ambele țări privind semnarea acordului ce i-ar proteja și le-ar asigura inclusiv dreptul la pensie la revenirea acasă”, se menționează pe pagina electronică a Ambasadei.

Misiunea a anunțat despre evenimentele pe le va organiza,  inclusiv marcarea sărbătorilor de iarnă. Cei prezenţi s-au arătat disponibili de a participa la manifestările Ambasadei.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam