Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Ianuarie 2016 | 16:30
Diaspora din Austria a adus un omagiu luceafărului poeziei româneşti
Asociaţia Culturală „Mihai Eminescu” din Viena a adus şi în acest an un omagiu luceafărului poeziei româneşti, cu ocazia împlinirii a 166 de ani de la naşterea lui, informează gazetaromaneasca.com.
Potrivit sursei citate, manifestările serii au debutat cu un discurs oficiat de către Parohul Nicolae Dura la bustul marelui poet, amplasat pe platoul din fața Bisericii Ortodoxe Române din Simmering, Viena. După slujba religioasă au depus coroane și buchete de flori la bustul poetului.

În cadrul evenimentului, Ansamblului „Doina Gorjului” au susținut un recital de romanțe pe versurile poetului Mihai Eminescu.

Răzvan Roșu, un tânăr etnolog și antropolog, pasionat de istoria, tradiția și cultura neamului românesc a încântat publicul printr-un studiu de caz pe teme eminesciene, ridicând câteva semne de întrebare cu referire la perioada trăită de Eminescu la Viena, stârnind celor prezenți interesul de a cerceta mai în amănunt viața și activitatea lui Mihai Eminescu.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam