Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Noiembrie 2017 | 10:23
Diaspora moldovenească din Belgia, la o discuţie cu Pavel Filip
Diaspora moldovenească din Belgia este interesată de situaţia actuală privind agricultura din Republica Moldova, de mersul investigaţiei fraudei bancare şi beneficiile reformei sistemului de pensii. Despre toate acestea diaspora a discutat, la Bruxelles, cu premierul Pavel Filip.
Alte subiecte ce au mai fost abordate țin de aplicarea noului sistem electoral în Republica Moldova, conlucrarea cu societatea civilă, progresele în procesul de reglementare transnistreană, impactul reformei administraţiei publice centrale asupra depolitizării şi sporirea capacităţilor instituţiilor de stat, anunţă un comunicat emis de Guvern.
 
„Vrem să venim cu schimbări fundamentale, nu superficiale. Reformele trebuie făcute concomitent, în complexitate. Oamenii vor veni acasă atunci când vor simți că în Republica Moldova pot trăi confortabil și în bunăstare”, a spus Pavel Filip.
 
În acest sens, premierul a dat asigurări că autoritățile se vor concentra în continuare pe creșterea nivelului salariilor, dezvoltarea infrastructurii și a serviciilor publice calitative.

Prim-ministrul a vorbit cu diaspora şi despre semnarea Memorandumului cu Uniunea Europeană privind alocarea asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro. „Sunt importanți banii, dar poziţia mea personală este că sunt mai importante mesajele politice, pentru că Republica Moldova trebuie să aibă un avans de încredere ca să meargă mai departe”, a declarat Pavel Filip, citat de Moldova 1.
 
Conform datelor statistice, în Belgia locuiesc aproximativ 2500 de cetățeni originari din Republica Moldova.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam