Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Martie 2016 | 14:49
Diaspora din Belgia solicită deschiderea unei curse avia Chişinău - Bruxelles
Deschiderea unei curse avia directe care ar lega Chişinăul de Bruxelles este una dintre propunerile cetăţenilor moldoveni angajaţi în cadrul diferitor structuri şi instituţii ale Uniunii Europene şi a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul Iurie Reniţă.
Ambasadorul Moldovei în Regatul Belgiei a ținut să se întâlnească cu funcționarii moldoveni din instituțiile europene, pentru a avea un schimb de opinii și informații pe temele de interes comun. Oficialul și-a exprimat întreaga disponibilitate de a susține inițiativele care promovează imaginea țării noastre, atât în cadrul structurilor europene, cât și pe plan bilateral.

Primele propuneri lansate de către oaspeții Ambasadei au fost deschiderea unei curse avia directe care ar lega Chișinăul de inima Europei, Bruxelles, și invitarea în țara noastră a unor experți internaționali în domeniul micului business, precum și multe alte aspecte ce vizează parcursul european al Republicii Moldova.

De asemenea, s-a convenit organizarea unor astfel de reuniuni la care să participe și alți conaționali angajați în organizații europene și internaționale cu sediul la Bruxelles, companii naţionale importante şi internaţionale.

Potrivit Ambasadei Moldovei în Belgia, întrevederile de acest gen vor oferi reprezentanților comunității noastre de la Bruxelles o platformă de interacțiune și socializare, dar și transmiterea mesajelor diasporei moldovenești autorităților de la Chișinău.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam