Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Iunie 2014 | 11:23
Diaspora din Estonia susţine semnarea Acordului de Asociere cu UE
Comunitatea moldovenilor din Estonia salută semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.
„Integrarea Europeană este un viitor sigur pentru mine, pentru dumneavoastră şi pentru Republica Moldova. Pasul care are loc astăzi - Semnarea Acordului de Asociere şi Acordului de Liber Schimb este un pas de o importanţă majoră pentru fiecare dintre noi, pentru ca într-o zi să ajungem să devenim, cu toţii, membri ai Uniunii Europene cu toate drepturile pe care le are un cetăţean european” a declarat în cadrul unui spot video Ambasadorul Republicii Moldova la Tallinn, Victor Guzun.

În cadrul aceluiaşi video, reprezentanții diasporei moldoveneşti stabiliţi în Estonia îşi arată susţinerea în alegerea vectorului european al ţării. Aceştia remarcă că integrarea europeană pentru generaţia tânără semnifică încredere şi siguranţă în ziua de mâine, respectarea drepturilor, precum şi posibilitatea de a cătători liber.

„Integrându-se în Uniunea Europeană, Republica Moldova va obţine nu doar un ajutor financiar, dar şi o piaţă largă de desfacere, aşa au făcut estonienii – aşa trebuie să facem şi noi” a menţionat unul dintre conaţionalii noştri stabiliţi în Estonia.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam