Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Iunie 2014 | 12:36
Diaspora din Europa organizează acţiuni cu ocazia semnării Acordului de Asociere RM-UE
Diaspora moldovenească susţine parcursul european al Republicii Moldova prin organizarea, pe parcursul zilei de vineri, mai multor acţiuni prilejuite de semnarea Acordului de Asociere RM-UE.
Astfel, semnarea acestui document este motiv de sărbătoare atât pentru moldovenii de acasă, cât şi pentru cei stabiliți în străinătate.

Potrivit Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, acţiuni cu această ocazie vor avea loc astăzi la Bruxelles (Belgia); Bucureşti (România); Cascais (Portugalia); Vilnius (Lituania); Roma şi Torino, (Italia).

Menţionăm că până la acest moment, evenimente de susținere a semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană au avut loc în mai multe oraşe din Italia, Grecia, Canada, Portugalia şi Estonia.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam