Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Iunie 2014 | 15:10
Diaspora din Italia în ajutorul unei familii cu 17 copii
Asociaţia „AssoMoldave” din Roma a reuşit să readucă zâmbetul pe faţa celor 17 copii ai Lidiei şi a lui Viorel Tertiuc din oraşul Nisporeni. 50 de kilograme de produse şi o antenă parabolică au ajuns la destinaţie din Italia.
Potrivit informației plasate pe un site de socializare, Tatiana Nogailâc, președinta Asociației „AssoMoldave” anunță că pentru familia din Nisporeni au fost expediate din Italia mai multe ajutoare materiale și o antenă parabolică. Iar cele aproape 50 de kilograme de produse au ajuns la destinație datorită Biroului pentru Relații cu Diaspora.

Cei 17 copii care cresc într-o casă cu doar două camere au fost plăcut surprinși de cadourile primite de conaționalii din Italia, căci cei 4700 de lei care îi primesc din partea statului sunt bani insuficienți pentru cheltuielile curente ale familie Tertiuc.

Toţi cei care au posibilitatea şi vor să ajute această familie din Nisporeni pot suna la numărul de telefon: 060663789.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam