Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Martie 2015 | 15:32
Diaspora din Lituania a participat la Festivalul Pâinii din ţara gazdă
Moldovenii din Lituania au luat parte la Festivalul Pâinii, eveniment ce a avut loc la iniţiativa vicepreşedintelui Parlamentului, Petras Auštrevičius, în incinta Casei Naţionalităţilor din Lituania.
Comunitățile participante la eveniment au prezentat produse de panificație specifice bucătăriei naționale și au avut posibilitatea de a povesti despre istoria pâinii, obiceiurile și tradițiile naționale asociate cu pâinea.

Membrii societății culturale „Dacia” și reprezentanți ai ambasadelor Republicii Moldova și României, au pregătit pâine, mălai dulce, învârtită, plăcinte.

Potrivit organizatorilor, ca și în anii precedenți, produsele noastre s-au bucurat de apreciere din partea participanților pentru aspectul și calitatea excepțională.
 

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam