Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Ianuarie 2014 | 11:23
Diaspora din Olanda se va întâlni cu premierul moldovean
Moldovenii din Olanda vor avea o întrevedere cu premierul Iurie Leancă, care va efectua o vizită oficială în Regatul Ţărilor de Jos la 16 ianuarie.
Potrivit unui comunicat de presă, premierul va avea la Haga mai multe întrevederi la nivel înalt. Iurie Leancă se va întâlni cu omologul său, Mark Rutte, ministrul Afacerilor Externe, Frans Timmermans și cu președintele Camerei Reprezentanților a Parlamentului Regatului Țărilor de Jos, Anouchka Miltenburg.

Şeful Cabinetului de miniştri va participa la inaugurarea oficială a sediului reprezentanței diplomatice a Republicii Moldova în Olanda și la evenimentul public care va fi organizat la Institutul olandez pentru Relații Internaționale „Clingendael” cu tematica „Impactul Acordului de Asociere asupra viitorului Republicii Moldova. Schimbările în geopolitica regională”.

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam