Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Martie 2015 | 12:43
Diaspora din Portugalia şi-a prins la piept mărţişoare confecţionate de copiii din Moldova
Diaspora moldovenilor din Portugalia s-a întrunit la Lisabona în cadrul Festivalului Mărţişor, eveniment ajuns la cea de-a zecea ediţie. Cei peste 800 de spectatori şi-au prins la piept mărţişoare confecţionate de tinerii centrelor „ARTICO” şi „CULTUM” de la Chişinău.
Revelația serii a fost recitalul interpretei Nelly Ciobanu care a încântat publicul cu piesele îndrăgite.
 

„Cei care au evoluat pe scenă au creat o atmosferă cu adevărat de sărbătoare, munca și eforturile puse la temelia organizării acestui spectacol au creat o atmosferă de excepție”, a remarcat pentru trm.md Rodica Gherasim, preşedinta Asociaţiei „Mioriţa”.
 

Pentru moldovenii din Portugalia au evoluat ansamblul de dansuri pentru copii  „Opincuța” , ansamblul de dansuri pentru juniori „Brâuleț”, ansamblul de dansuri „Hora Moldovenilor”, grupul folcloric „Busuioc” .
 

„Sub bagheta lui Maxim Scobioală și cu forța și dăruirea totală a lui Ion și Nelu Dănila a fost adus în scenă, în premieră, dansul „ Călușarilor”. A fost un moment magic , întrucât acești bravi bărbați ai neamului au reușit să umple inimile spectatorilor cu bucurie și dor de casă”, a adăugat Rodica Gherasim.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam