Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Decembrie 2014 | 16:23
Diaspora din Portugalia invitată la festivalul „Deschide Uşa, Creştine”
Moldovenii din Portugalia sunt invitaţi să participe duminică, 14 decembrie, la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă cu genericul „Deschide Uşa, Creştine”. Invitaţii de onoare al festivalului sunt Nicolae Gribincea, Suzana Popescu, Victor Botnaru.
„Vă așteptăm cu drag pe toți dumneavoastră, pe prietenii și apropiații dumneavoastră, indiferent de naționalitate, la Cine Teatro São João din Palmela, cu începere de la ora 15:00, ca să perpetuăm datinile și obiceiurile noastre populare, dar și să le descoperim pe cele ale altor popoare”, este îndemnul organizatorilor.

La eveniment vor participa și artiști din Republica Moldova, interpreți și colective artistice din diaspora moldovenească, română, ucraineană, bulgară, poloneză, cehă, precum și colective portugheze.

Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă cu genericul „Deschide Ușa, Creștine” este organizat de Centrul de Cultură și Artă „Trei Culori” și Biroul pentru Relații cu Diaspora.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam