Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Octombrie 2017 | 09:19
Diaspora din SUA şi Canada îşi dau întâlnire la Convenţia moldo-americană
Cetăţenii moldoveni activi, stabiliţi cu traiul în Statele Unite ale Americii şi Canada, îşi dau întâlnire sâmbătă, 14 octombrie, la Miami, la cea de-a IV-a ediţie a Convenţiei moldo-americane. Activişti, jurnalişti, avocaţi, analişti şi profesionişti din diverse domenii vor discuta despre modalităţile şi posibilităţile de colaborare dintre comunităţile de moldoveni din America de Nord.
Convenția este o platformă ce își propune să reunească cele mai strălucite minți și inimile celor mai entuziasmați membri ai diasporei moldovenești în America de Nord. În acest an, organizatorii Convenției mizează pe capacitățile moldovenilor de a îmbunătăți viața celor de acasă în sfera educației, serviciilor sociale.

În acest scop, vor fi sprijinite cele mai importante proiecte, inițiate de către membrii comunității, ce ar aduce un impact palpabil asupra populației defavorizate din Moldova. 

Experții vor trece în revistă și principalele probleme cu care se confruntă cetățenii din Republica Moldova.

În SUA există potențiali investitori, care sunt dornici să contribuie la crearea unui mediu de afaceri sănătos, iar tinerii, care au obținut o bună experiență de lucru, ar fi gata să se întoarcă în Moldova. Diaspora din America de Nord își propune să promoveze idei și să vină cu rezoluții și planuri colective, în speranța de a aduce un impact mai mare asupra sferelor politice, sociale și economice din Moldova.

Evenimentul este finanțat din contribuții personale și este organizat cu eforturile echipei voluntarilor, membrii diasporei moldovenești din America de Nord.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam