Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Aprilie 2015 | 12:35
Diaspora moldovenească a încins o horă a prieteniei în Portugalia (FOTO)
Centrul Cultural Moldav din Cascais şi Asociatia „Mioriţa” din Portugalia au participat recent la Sărbătoarea Artizanatului, eveniment ce se desfăşoară pentru al patrulea an consecutiv în regiunea Benavente din Portugalia.
Publicul prezent la eveniment a urmărit și un mic spectacol de cântece și dansuri moldovenești.
 

„La Benavente copiii de pe ambele maluri ale Prutului s-au luat de mâini și au dansat o horă a neamului românesc care a crescut tot mai mare și mai mare, întrucât, în horă s-au prins și portughezii, și bulgarii, și ucrainenii. O horă a prieteniei, o horă care ne va ține pe toți mai uniți și mai fermi într-un viitor luminos , o Horă a unei familii europene!”, a menționat pentru TRM.MD Rodica Gherasim, preşedinta Asociaţiei „Mioriţa”.
 

Manifestarea a fost organizată de Primăria Municipiului Benavente din Portugalia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam