Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Mai 2014 | 14:05
Diaspora moldovenească din Estonia se va întâlni cu directorul CNAM
Moldovenii din Estonia vor avea ocazia să se lanseze în discuţii cu directorul general al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), Mircea Buga.
La întrevederea ce va avea loc miercuri, 28 mai, vor fi prezentate acțiunile Guvernului Republicii Moldova ce țin de relațiile cu diaspora și se va răspunde la întrebări de competența Casei Naționale de Asigurări Medicale.

Potrivit Biroului pentru Relațiilor cu Diaspora, la evenimentul ce va demara mâine la ora 18:00, la Casa Diasporei din Tallinn, va fi prezent și Ambasadorul Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam