Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Decembrie 2014 | 11:30
Diaspora moldovenească din Germania, invitată să discute oportunităţile de reîntoarcere acasă
Moldovenii din Germania sunt aşteptaţi duminică, 14 decembrie, în oraşul Hanovra, la o întâlnire dedicată diasporei moldoveneşti din Germania.
Potrivit organizatorilor, în cadrul întrunirii vor fi prezentate informații cu privire la oportunitățile de revenire în Moldova, oferite de Programul CIM al Germaniei –„Returning Experts”, adresat persoanelor cu calificare înaltă, și programul CIM, adresat asociațiilor de migranți care doresc să
implementeze proiecte non-profit în Moldova.

Conaționalii noștri din statul german vor mai discuta și despre activitățile Biroului pentru Relații cu Diaspora și ale Agenției Naționale Pentru Ocuparea Forței de Muncă .

Doritorii de a participa la acest eveniment sunt rugați să confirme prezența printr-un email la adresa laura.cioclea@giz.de.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam