Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Ianuarie 2018 | 16:47
Diaspora moldovenească din Rusia a participat la Programul „Crăciun cu DOR de casă”
Peste o sută de cetăţeni ai Republicii Moldova, care locuiesc atât la Moscova, cât şi în suburbii, dar şi în alte regiuni ale Federaţiei Ruse, au participat, la 13 ianuarie, la programul guvernamental „Crăciun cu DOR de casă”. La evenimentul cultural au evoluat artiştii din Republica Moldova Geta Burlacu şi Aurel Chirtoacă, acompaniaţi de către instrumentiştii Oleg Vitliuc şi Mihai Sorocan.

Potrivit Biroului Relații cu Diaspora (BRD), evenimentul oferă o șansă în plus de a reuni diaspora și a discuta cu cetățenii moldoveni aflați peste hotare diverse subiecte utile.  

Aflându-se în vizită de lucru la Moscova, reprezentanții BRD au avut o întrevedere cu echipa Ambasadei Republicii Moldova la Moscova în cadrul căreia au vorbit despre colaborarea acestora cu diaspora, dar și alte subiecte importante. De asemenea, reprezentanții BRD s-au întâlnit cu cetățenii moldoveni din diasporă pentru a vedea care sunt așteptările acestora de la Guvern, a identifica problemele cu care se confruntă și a găsi soluții comune de a le rezolva. 

Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam