Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Decembrie 2015 | 10:20
Diaspora moldovenească din Ucraina s-a întâlnit cu reprezentanţii Ambasadei Moldovei
Membrii comunităţii moldoveneşti din Ucraina s-au întâlnit cu reprezentanţii Ambasadei Moldovei la Kiev. În cadrul discuţiilor a fost menţionată importanţa legăturilor dintre comunitate şi Republica Moldova în vederea promovării culturii şi tradiţiilor poporului nostru.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina, ambasadorul Ruslan Bolbocean a informat oaspeții despre activitățile misiunii diplomatice planificate pentru anul 2016, felicitându-i, totodată, pe conaționali cu prilejul sărbătorile de iarnă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam