Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Mai 2014 | 16:37
Diaspora moldovenească pregăteşte conferinţa „Republica Moldova 2020. Contribuţia Diasporei la dezvoltarea ţării de origine”
Un grup de reprezentanţi ai diasporei moldoveneşti lansează apelul la contribuţii pentru conferinţa „Republica Moldova 2020. Contribuţia Diasporei la dezvoltarea ţării de origine”, care se va desfăşura la Chişinău în perioada 26 - 27 august 2014.
Potrivit organizatorilor, ideea organizării unei astfel de conferințe pornește de la voința de a scoate în relief capacitatea diasporei de a contribui la dezvoltarea țării de origine prin partajarea expertizei, experienței profesionale și a deprinderilor de viață obținute în occident și în alte părți ale lumii.

Conferința are drept scop crearea unei platforme de comunicare între participanți și public, valorificarea potențialului existent în mediul academic și printre diverși experți ai comunităților noastre din afara țării. Evenimentul, își propune, de asemenea, să sublinieze necesitatea de consolidare a unui mecanism eficient de comunicare între Republica Moldova și cetățenii săi aflați peste hotare, astfel încât ideile și practicile inovatoare identificate în țările de reședință ale migranților să  fie implementate cu succes in Republica Moldova.

Un loc aparte în cadrul evenimentului va fi acordat experților, cercetătorilor în domeniul migrației, atât din Republica Moldova, cât și din afara țării.

Prioritate va fi acordată lucrărilor axate în mare parte pe exemple și practici concrete, relevante pentru cazul Republicii Moldova, a căror aplicabilitate va permite inițierea unor dezbateri publice de interes general.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam