Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Mai 2017 | 15:49
Diaspora moldovenească va contribui la dezvoltarea politicilor publice
Reprezentanţii diasporei Republicii Moldova vor fi implicaţi mai activ în dezvoltarea social-economică a ţării. În acest scop, Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi semnarea unui Acord între Guvernul Republicii Moldova şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.
Documentul vine să susțină inițiativele de promovare a identității naționale, inclusiv a valorilor culturale și lingvistice ale țării noastre. De asemenea, măsura vine să îmbunătățească comunicarea dintre reprezentanții diasporei și autorități, precum și să asigure implicarea acestora în dezvoltarea politicilor publice.
 
În același timp, Acordul va contribui la menținerea unei cooperări eficiente în domeniul migrației și dezvoltării naționale, la consolidarea impactului pozitiv al fenomenului migrației prin implicarea profesioniștilor de calificare înaltă din diasporă în dezvoltarea socio-economică a țării, aplicând transferul de cunoștințe dobândite în străinătate.
 
Pentru implementarea Acordului, Organizația Internațională pentru Migrație va aloca, sub formă de grant, 200 de mii de dolari SUA. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam