Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Iulie 2014 | 14:36
Diaspora moldovenilor din Canada invitaţi la un business-picnic
Duminică, 6 iulie, diaspora moldovenilor din Canada se va întruni în cadrul unui eveniment desfăşurat cu genericul „Voie bună în livadă” - un business-picnic pentru oamenii de afaceri ai comunităţii.
Potrivit organizatorilor, în cadrul manifestării vor fi prezentate istoriile de succes a unor întreprinzători originari din Republica Moldova şi România care îşi desfăşoară activitate în Canada.

Atmosfera de sărbătoare va fi întregită de interpreta de muzică populară Lia Lungu din New-York.

Copiii vor participa la un atelier de business, vor lua primele lecții de marketing și vor organiza primul lor iarmaroc de produse.

De asemenea, pentru cei mici este prevăzută o excursie pe traseele turistice din împrejurimi, iar pentru adulţi este preconizat un program ce include concursuri de aruncat la ţintă, jocuri de echipă, precum şi alte competiţii sportive.

Organizatorii evenimentului sunt Comunitatea Moldovenilor din Quebec, asociaţia „Koolture Tricolore” şi compania de asigurări Giraco.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam