Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Aprilie 2014 | 09:32
Diaspora moldovenilor din Italia se va întâlni cu ministrul de Externe, Natalia Gherman
Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, efectuează, în perioada 22-24 aprilie 2014, o vizită de lucru în Italia. Natalia Gherman va avea întrevederi cu mai mulţi oficiali şi se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii de moldoveni din Italia.
În cadrul vizitei, şefa diplomației de la Chişinău va avea întrevederi cu omologul italian, Federica Mogherini, ministrul Afacerilor Interne, Angelino Alfano, ministrul Muncii şi Politicilor Sociale, Giuliano Poletti, şi preşedinţii Comisiilor Afaceri Externe ale ambelor camere ale Legislativului italian, Pier Ferdinando Casini şi Fabrizio Cicchitto.

Discuţiile cu oficialii italieni se vor axa pe obiectivele agendei europene a R. Moldova, în contextul viitoarei Preşedinţii italiene a Consiliului UE. În cadrul întrevederilor vor fi abordate şi subiecte privind consolidarea dialogului politic şi diversificarea cooperării bilaterale moldo-italiene în diverse domenii.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam