Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Martie 2016 | 11:04
Diaspora unionistă comemorează 24 de ani de la începutul conflictului armat de la Nistru
Reprezentanţii din diasporă ai Platformei Unioniste Acţiunea 2012 comemorează 24 de ani de la declanşarea conflictului armat de la Nistru.
 „Noi, membrii din diasporă ai Platformei Unioniste Acțiunea 2012, considerăm că obiectivul reunificării Republicii Moldova cu România trebuie să fie realizat cât mai curând, fără a ne împiedica de chestiunea transnistreană. De-a lungul deceniilor, conflictul înghețat din stânga Nistrului a fost instrumentalizat și folosit în mod cinic de către Federația Rusă, servind în același timp și pentru promovarea în regiune a intereselor imperialiste și mafiote. Regiunea transnistreană este astăzi o amenințare serioasă la adresa securității regionale, și din acest motiv noi cerem comunității internaționale să contribuie în mod activ la internaționalizarea procesului de soluționare a conflictului”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit datelor oficiale, la conflictul armat din 1992 au participat circa 29 de mii de persoane, dintre care 287 au decedat. În conformitate cu hotărârea Parlamentului din 26 februarie 2010, ziua de 2 martie este numită Ziua Memoriei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam