Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Noiembrie 2015 | 15:34
Diversitatea patrimoniului cultural contemporan al Moldovei, prezentat europenilor
Expoziţii de fotografii şi de pictură ale cinci maeştri din Republica Moldova, precum şi filme documentare, au fost prezentate astăzi în premieră la Mons, Belgia, relatează Mesager.
Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român din Bruxelles şi îşi propune să aducă europenilor diversitatea patrimoniului cultural  contemporan al Republicii Moldova. Programul a debutat cu documentarul cineaştilor austrieci „Baronul ţiganilor" despre viaţa persoanelor de etnie romă din Soroca. Alt film,proiectat la Mons este „Te iubesc:Ion și Doina", produs de OWH Studio.

„Este un prilej de a crea punţi europene pentru culturile din parteneriatul Estic al Uniunii Europene. Suntem foarte încântați de invitaţia colegilor de Institutul Cultural din Bruxelles . Fac o retrospectivă a filmelor „Cu ochii pe Moldova" şi avem ocazia să prezentăm filmul la Mons,la Lille şi vom avea o proiecţie şi la Bruxelles. Cel mai interesant e faptul că acesta coincide cu lansarea filmului „Te iubesc Ion şi Doina" în opt capitale europene plus în SUA. Pentru noi este o onoare că cetăţenii noştri plecaţi din ţară au solicitat să proiecteze acest film în oraşele respective”, a afirmat cineastul Virgiliu Mărgineanu.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam