Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Martie 2016 | 13:01
Documentarul „Bucurie de Noroc la Orizont de Plai”, proiectat în premieră la Bucureşti
La Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti a avut loc premiera documentarului „Bucurie de Noroc la Orizont de Plai”, film realizat de Alex Calancea şi Victoria Cuşnir.
Documentarul este dedicat muzicii care s-a produs la Chișinău în a doua jumătate a secolului trecut și care a cucerit publicul din spațiul sovietic, iar în unele cazuri și cel internațional. Trupele „Bucuria”, „Noroc”, „Orizont” și „Plai” au dus faimă republicii în acea perioadă.

Filmul înglobează destăinuiri și amintiri ale foștilor membri ai formațiunilor muzicale și compozitorilor: Ștefan Petrache, Nicolae Caragia, Ion Suruceanu, Liviu Știrbu, Eugen Doga, Anatol Chiriac, Constantin Rusnac, Lidia Botezatu, Anastasia Lazariuc, Radu Dolgan, Marian Stârcea și Silvia Cărăuș.

Potrivit Ambasadei Moldovei la București, la eveniment au participat realizatorii filmului, reprezentanți ai artei muzicale, compozitori, ziariști, artiști, studenți ai instituțiilor muzicale, diplomați, etc.

Premiera a fost urmată de discuții și un mic concert prezentat de trupa Alex Calancea Band.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam