Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Aprilie 2015 | 10:27
Doi cetăţeni ai Republicii Moldova au fost deportaţi din Rusia
Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la doi cetăţeni ai Republicii Moldova nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, iar alţi doi au fost deportaţi din UE şi Federaţia Rusă, informează Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință au fost înregistrate următoarele acțiuni ilegale: trei tentative de trecere a hotarului în baza actelor false de călătorie; zece persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și regimul punctelor de trecere; două tentative de trecere ilegală a mărfurilor peste frontiera de stat; patru cetățeni străini au depășit termenul legal de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; o persoană aflată în conflict cu legea a fost reținută la frontieră.

Conform datelor parvenite de la Direcţiile Regionale ale Poliţiei de Frontieră, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, fluxul persoanelor care au traversat frontiera a constituit 42 818 şi mijloace de transport - 9 724.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam