Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Octombrie 2015 | 09:08
Doi cetăţeni moldoveni au fost implicaţi într-un grav accident în România
Un accident grav, cu implicarea a doi cetăţeni moldoveni, a avut loc luni seara în localitatea Tomeşti din judeţul Iaşi (România). Şoferul unei maşini înmatriculate în Bulgaria a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un copac de pe marginea drumului. În urma impactului, acesta a murit pe loc, iar femeia care se afla pe scaunul din dreapta a ajuns la spital cu răni grave, anunţă romaniatv.net.
Cele două persoane care se aflau în maşină aveau până în 30 de ani şi veneau dinspre Vama Albiţa. La un moment dat, în dreptul localităţii Tomeşti, bărbatul care se afla la volanul maşinii a pierdut controlul maşinii, a intrat pe contrasens, după care s-a izbit de un copac aflat pe marginea drumului.

Din păcate, medicii care au ajuns la faţa locului la scurt timp după producerea accidentului nu au mai putut face nimic pentru a salva viaţa şoferului. Femeia care îl însoţea a fost dusă de urgenţă la spital, fiind rănită grav.

În caroseria maşinii înmatriculate în Bulgaria au fost găsite mai multe pachete de ţigări de contrabandă.

Poliţiştii fac acum cercetări pentru a stabili care au fost cauzele care au dus la producerea tragediei.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam