Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 August 2015 | 17:00
Doi cetăţeni ai Republicii Moldova, arestaţi la Padova pentru clonarea cărţilor de credit
Doi cetăţeni ai Republicii Moldova, rezidenţi în oraşul Rovigo, Italia, au clonat 120 de carduri, iar în baza acestora au cumpărat combustibil de 120 mii de euro, ca ulterior să-l revândă altor moldoveni, scrie stirilocale.md.
Cei doi moldoveni, în vârstă de 24 și 37 de ani, activau în orașele Ferrara, Padova și Rovigo. Potrivit poliției italiene, tânărul de 24 de ani este informatician și anume el s-a ocupat de clonarea cardurilor, iar celălalt a fost complice.

Tinerii au fost reținuți și sunt acuzați de spălare de bani și clonare de cărți de credit.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam