Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Iulie 2014 | 14:35
Doi moldoveni au decedat într-un accident rutier produs în Bulgaria
Doi moldoveni au decedat, iar alţi doi au fost răniţi în urma unui accident rutier care a avut loc la intrarea în oraşul Varna din Bulgaria. Maşina în care se aflau moldovenii staţiona în faţa unui local, când a fost lovită de un microbuz.
În urma impactului, doi moldoveni au decedat în drum spre spital, iar ceilalţi doi au fost internaţi la spitalul de urgenţă din Varna, menţionează Moldpres.

În prezent Ambasada Moldovei în Bulgaria discută cu autorităţile bulgare pentru elucidarea circumstanţelor producerii accidentului.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam