Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Iulie 2014 | 16:49
Doi moldoveni cercetaţi penal în România pentru că ar fi încălcat regulile de conducere
Doi moldoveni s-au ales cu dosare penale din partea poliţiei de frontieră Iaşi pentru că s-ar fi prezentat la controlul de frontieră cu autovehicule neînmatriculate, iar unul dintre şoferi - fără permis de conducere corespunzător.
Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, controlul a avut loc în Punctul de Trecere Albiţa. Bărbatul cu vehiculul neînmatriculat a declarat că remorca i-a fost încredinţată pentru a fi transportată în Republica Moldova de către o altă persoană şi nu cunoştea despre faptul că aceasta nu are drept de circulaţie pe drumurile publice din România, informează Moldpres.

La scurt timp, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru control un alt moldovean, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o semiremorcă. Tânărul a prezentat şi un permis de conducere valabil doar pentru categoria B.

În urma verificărilor, s-a constatat că seria din certificatul de înmatriculare nu corespundea cu cea a semiremorcii, scrie sursa citată.

În prezent, tinerii sunt cercetaţi penal pentru tractarea unei remorci neînmatriculate sau cu număr fals şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul al cărui permis de conducere este necorespunzător.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam