Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Octombrie 2015 | 15:43
Doi moldoveni, implicaţi în trafic de fiinţe umane
O grupare criminală compusă din cetăţeni moldoveni şi turci a fost deconspirată de către angajaţii Poliţiei de Frontieră. Gruparea se ocupa cu racolarea şi transportarea tinerelor în Turcia, pentru prestarea serviciilor sexuale contra plată.
Ofițerii Serviciului investigații speciale al Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău au stabilit că gruparea este parte a unei rețele internaționale de trafic de persoane, care activează din 2014.

Potrivit ofițerilor de investigații, doi cetățeni moldoveni, printre care o tânără de 20 de ani se ocupa de recrutarea fetelor în raioanele de sud ale țării, iar un bărbat în vârstă de 24 de ani - le adăpostea și apoi le organiza transportarea acestora în Turcia.

Polițiștilor de frontieră le-a reușit reținerea acestora pe urme fierbinți, bărbatul - în momentul în care avea împachetate lucrurile pentru a-și schimba locul de trai, iar tânăra – la ieșirea din țară, prin punctul de trecere Cahul.

Dacă vor fi găsite vinovate de cele incriminate, persoanele riscă pedepse de până la 15 ani de închisoare.

Ofițerii continuă cercetările în comun cu autoritățile de resort din Turcia, pentru stabilirea întregii activități infracționale și identificarea cetățenilor turci, membri ai grupării, și atragerii acestora la răspundere penală.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, la ieșirea din țară, prin punctul de trecere Sculeni, polițiștii de frontieră au reținut trei cetățeni români care se ocupau cu traficul de ființe umane în scop de exploatare sexuală în Europa.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam