Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Noiembrie 2015 | 16:09
Doi moldoveni şi un român au evadat dintr-o închisoare din Franţa
Doi deţinuţi moldoveni şi un deţinut originar din România au evadat dintr-o închisoare din Franţa, în noaptea de marţi spre miercuri, anunţă bfmtv.com.
Potrivit sursei citate, autoritățile de supraveghere ar fi observat dispariția arestaților imediat după evadarea lor, a declarat procurorul de Amiens, Bernard Farret. Oficialul francez a confirmat faptul că barele de la fereastra celulei au fost tăiate.

Presa franceză menționează că unul dintre cei trei evadaţi este condamnat pentru furt calificat, unul se află în detenţie provizorie pentru escrocherie, iar al treilea urma să fie extrădat în ţara de origine pentru viol.

Actualmente oamenii legii sunt pe urmele fugarilor.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam